ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ.

αρχείο λήψης (3)

O Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1958 με γονείς τους Παναγιώτη και Αλίκη Ψινάκη.Έχει ακόμη έναν αδερφό τον Γιώργο ο οποίος ζει στις Φιλιππίνες, είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων Mati και Zouzouni και ασχολείται με τις επιχειρήσεις της οικογένειας εκεί.

Ως μαθητής φοίτησε στην Λεόντειο Σχολή.Αργότερα μεγαλώνοντας σπούδασε International Business και International Marketing στην Αμερική και κατέχει Master και στους δύο αυτούς τομείς.

 

Στην ζωή του έχει γνωρίσει και συναναστραφεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.Μερικοί μόνο από αυτούς είναι: Andy Warhol, Alighiero Boetti, Franco Zeffirelli, Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Τσαρούχης, Ειρήνη Παππά, Βασίλης Φωτόπουλος.

 

Στην Ελλάδα έγινε περισσότερο γνωστός ως ο δαιμόνιος manager του μεγαλύτερου pop ειδώλου της χώρας Σάκη Ρουβά.

 

Κάποια στιγμή αποφάσισε να μπει και αυτός μπροστά από τις κάμερες συμμετέχοντας ως μέλος της κριτικής επιτροπής σε τηλεοπτικές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης όπως: “Super Idol”, “Dreamshow”, “Eλλάδα Έχεις Ταλέντο”, κερδίζοντας έτσι το ευρύ κοινό με το έξυπνο και καυστικό χιούμορ του.

Ο Ηλίας Ψινάκης παρόλα αυτά έκανε και το πέρασμα του από την Ελληνική Δισκογραφία με το τραγούδι «Πρόβλημα Υγείας» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου. Το οποίο μπορεί να ξεκίνησε ως αστείο μεταξύ των δύο αλλά λόγω της μεγάλης του απήχησης στο νεανικό κοινό κατέληξε σε απονομή Χρυσού Δίσκου.

 

Τελευταία αποφάσισε να συμμετέχει στα κοινά  θέτοντας υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών στο πλευρό του Νικήτα Κακλαμάνη.Σκοπός αυτής της απόφασης είναι αν εκλεγεί να βοηθήσει στην προώθηση της εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναλαμβάνοντας Αντιδημάρχος στον τομέα του Πολιτισμού.

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2011 εκλέχθηκε πρώτος με διαφορά ανάμεσα στους συνυποψήφιους του και τέλεσε χρέη Δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Αθηναίων.

 

Το 2012 ξεκίνησε την εκστρατεία “Για ένα πιάτο φαί” σε συνεργασία με την ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με σκοπό να προσφέρεται καθημερινά δωρεάν φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Λαμβάνοντας και ο ίδιος ενεργό ρόλο και στην διανομή του φαγητού αλλά και επιστρατεύοντας γνωστούς & φίλους (διάσημους και μη) ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια του αυτή.

 

Φέτος (2014) θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στον Δήμο Μαραθώνα. Μια απόφαση που πήρε αφού του το ζήτησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Ένας άνθρωπος ικανότατος με όραμα και μεγάλη διάθεση για έργα αντί λόγων για τον Δήμο του αλλά και για την Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τους απογοητεύσει.

This entry was posted in ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *