Οι δήμοι της Αττικής αγνόησαν τη Δούρου – Μόλις δύο από τους 66 έφτιαξαν τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων

Rena-Dourou2Μόλις δύο από τους 66 δήμους της Αττικής έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχουν εκπονήσει ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, όπως τους ζητούσε με προ 4,5 μηνώνεπιστολή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου να κάνουν μέχρι τέλη του 2014.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους ίδιες πληροφορίες για το Δήμο Ελευσίνας, ο οποίος ωστόσο έχει ξεκινήσει και εφαρμόζει το τοπικό σχέδιο δράσης με επίκεντρο την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση ογκωδών αντικειμένων εδώ και μία πενταετία, από την εποχή, δηλαδή, του αείμνηστου πρώην δημάρχου Γιώργου Αμπατζόγλου και το Δήμο Παλλήνης ο οποίος εκπόνησε μεν σχέδιο αλλά δεν έχει ξεκινήσει να το εφαρμόζει από 1.1.2015, όπως ζητούσε η κ. Δούρου (σ.σ. την ανάπτυξη των τοπικών δράσεων στην κατεύθυνση της πρόληψης, διαλογής στην πηγή και επανάχρησης). Να σημειωθεί ότι και κάποιοι άλλοι λίγοι δήμοι απέστειλαν στην περιφέρεια “σχέδια” αλλά απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν κανονικά και να ενσωματωθούν στον ΠΕΣΔΑ.

Για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που οργάνωσε η περιφέρεια με θέμα τη «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική», τις επόμενες ημέρες και έως τα τέλη Φεβρουαρίου, «θα διανεμηθεί στους δήμους πρότυπο τοπικό σχέδιο ώστε να αποκτήσουν μια εικόνα επί των σχεδίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Να σημειωθεί ότι η κατάρτιση τοπικών σχεδίων θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν στον ΠΕΣΔΑ, ο οποίος με βάση τους σχεδιασμούς της περιφέρειας πρέπει να είναι έτοιμος έως τα τέλη Ιουνίου.

aftodioikisi.gr

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *