4 κρίσιμοι παράγοντες όταν επιλέγω φόρμα εργασίας

‘Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω μία φόρμα για την εργασία μου;’ Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν πολλά άτομα στο προσωπικό πώλησης επαγγελματικής ένδυσης, όταν επιχειρούν να αγοράσουν φόρμες εργασίας. Πράγματι η επιλογή των επαγγελματικών φορμών είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Αν δυσκολεύεσαι και εσύ για αυτή την επιλογή, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα, γιατί βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Στο κείμενο που ακολουθεί,  θα φροντίσουμε να εξηγήσουμε αναλυτικά τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, κατά την  επιλογή της φόρμας.

Η λειτουργικότητα είναι ο πρώτος κρίσιμος παράγοντας μίας φόρμας εργασίας

Ο πρώτος παράγοντας που διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην επιλογή μίας φόρμας εργασίας είναι η λειτουργικότητά της και πόσο αυτή σχετίζεται με το επάγγελμα που ασκείς. Πρέπει, δηλαδή, να σκεφτείς τα εργασιακά καθήκοντα που θα εκτελείς με αυτή και πόσο βοηθητική θα είναι κατά την εκτέλεσή τους. Για παράδειγμα, εάν είσαι κηπουρός, υδραυλικός ή οικοδόμος, θα χρειαστείς μία φόρμα εργασίας με τιράντες και αρκετές τσέπες για να αποθηκεύεις σε αυτές, τα εργαλεία σου.

Αν ο χώρος όπου εργάζεσαι, κρύβει αρκετούς κινδύνους (π.χ. εργοτάξιο) είναι αναγκαίο να επιλέξεις μία επαγγελματική φόρμα που θα σου παρέχει ασφάλεια, προκειμένου να προστατεύει το σώμα σου και να αποφύγεις διάφορα εργατικά ατυχήματα. Έτσι, στα καταστήματα επαγγελματικής ένδυσης, όπως στο ayo.gr θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από ολόσωμες φόρμες αδιάβροχες, αντιστατικές, βραδύκαυστες, με ανακλαστικές λωρίδες, με επένδυση θερμομόνωσης κλπ.

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας για να διαλέξεις σωστά την επαγγελματική φόρμα είναι η άνεση που αυτή προσφέρει

Έπειτα, η άνεση είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ελέγξεις, πριν προμηθευτείς μία φόρμα εργασίας. Μία εργασιακή φόρμα είναι αναγκαίο να προσφέρει μία πολύ μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Εάν δεν μπορείς να τεντωθείς, εάν το ύφασμα της εργασιακής φόρμας γρατσουνίζει το σώμα σου, αν αισθάνεσαι υπερβολική ζέστη ή κρύο, φορώντας την, θα υπάρξουν αρκετές επιπτώσεις στην δουλειά σου. Θα μειωθεί η παραγωγικότητά σου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας προκειμένου να ολοκληρώσεις το project που έχεις αναλάβει και η δυσαρέσκεια του εργοδότη σου θα είναι εμφανής.

Η ποιότητα του υφάσματος θα κρίνει εάν η φόρμα εργασίας είναι κατάλληλη για να την διαλέξεις

Ύστερα, για να προβείς σε μία ορθή αγορά φόρμας εργασίας, είναι απαραίτητο να εξετάσεις προσεκτικά την ποιότητα του υφάσματος της. Μία καλή εργατική φόρμα πρέπει να έχει κατασκευαστεί από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, το ύφασμά της να είναι ανθεκτικό και να μη σκίζεται εύκολα, να διαθέτει ραφές με ενίσχυση και δυνατά φερμουάρ. Επιπλέον, δεν πρέπει να αλλοιώνεται το σχήμα του υφάσματος της επαγγελματικής φόρμας, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα ή ύστερα από ένα μεγάλο αριθμό πλύσεων. Τα πιο συνηθισμένα υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των φορμών εργασίας είναι ο πολυεστέρας, το διαγωνάλ και το βαμβάκι.

Εύκολος καθαρισμός μίας φόρμας εργασίας: Αναγκαίος παράγοντας για την αγορά της

Επιπρόσθετα, η φροντίδα και ο καθαρισμός μίας εργατικής φόρμας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή της ή όχι. Εάν διαλέξεις μία άνετη, λειτουργική και ποιοτική φόρμα εργασίας αλλά ο καθαρισμός της πραγματοποιείται με δυσκολία, δεν θα καταφέρεις να την συντηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για αυτό το λόγο, πριν αγοράσεις μία φόρμα εργασίας, βεβαιώσου πως δεν είναι απαραίτητο το σιδέρωμα της και το στεγνό καθάρισμα της. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορεί να πλυθεί η φόρμα εργασίας σε πλυντήριο μαζί με άλλα ρούχα, αλλά και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε απορρυπαντικό για τον καθαρισμό της.

Ανακεφαλαιώνοντας, εάν η φόρμα εργασίας που σκέφτεσαι να αποκτήσεις, διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία, αγόρασε την άμεσα. Όμως, εάν εξακολουθείς να έχεις απορίες και να διστάζεις να προβείς στην επιλογή και αγορά μίας φόρμας για την εργασία σου, απευθύνσου για περισσότερη βοήθεια στους έμπειρους εργαζόμενους του ηλεκτρονικού καταστήματος επαγγελματικής ένδυσης ayo.gr.

Spread the love
Ποια η διαφορά προώθησης ιστοσελίδων στην Google και Adwords

Όποιος έχει ιστοσελίδα, είτε αυτή είναι κάποιο eshop είτε είναι ένα σχετικά απλό blog, ξέρει πολύ καλά ένα πράγμα: αν δεν βγαίνει η ιστοσελίδα ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις, είναι απλά σαν να μην υπάρχει. Όσο πιο ψηλά είναι μία ιστοσελίδα σε αυτές τις σελίδες, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα την επισκέπτονται, πράγμα που αυτόματα σημαίνει ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες να γίνουν πωλήσεις ή να κάποιες άλλες κινήσεις που θέλει να γίνουν ο ιδιοκτήτης, όπως ας πούμε εγγραφές σε κάποιο newsletter. Πώς μπορεί όμως να ανέβει η κατάταξη μίας ιστοσελίδας σε αυτές τις σελίδες αποτελεσμάτων; Η απάντηση είναι απλή: θα πρέπει να γίνει κάποια προώθηση.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να βελτιώσει κανείς την κατάταξη της ιστοσελίδας του στις μηχανές αναζήτησης: η προώθηση ιστοσελίδων στο Google και οι εκστρατείες Adwords. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτές οι δύο μέθοδοι και πως διαφέρουν μεταξύ τους.

Καμπάνιες Adwords

Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι καμπάνιες Adwords είναι διαφημιστικές καμπάνιες που λαμβάνουν χώρα στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google. Το όλο σύστημα δουλεύει σε γενικές γραμμές ως εξής: ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας βρίσκει κάποια βασικές λέξεις-κλειδιά που αφορούν την ιστοσελίδα του και στη συνέχεια πληρώνει κάποια χρήματα στη Google ώστε η ιστοσελίδα του να βγαίνει σε ειδική και περίοπτη θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων για αναζητήσεις για τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα θα εμφανίζεται πριν από τα λεγόμενα «οργανικά αποτελέσματα», αλλά θα φέρει τη σήμανση «διαφήμιση».

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για το Adwords είναι το γεγονός ότι δουλεύουν με βάση την πλειοδοσία αν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για κάποια λέξη-κλειδί. Όσο πιο πολλά χρήματα δώσει ένας ενδιαφερόμενος, τόσο πιο ψηλά θα βγαίνει η ιστοσελίδα του στη σχετική θέσω των σελίδων αποτελεσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος μίας τέτοιας καμπάνιας δεν είναι σταθερό και σε πολύ ανταγωνιστικούς κλάδους, μπορεί να ξεφύγει πολύ.

Το πλεονέκτημα μίας καμπάνιας Adwords είναι το γεγονός ότι μπορεί αν φέρει πολλούς επισκέπτες και σχετικά γρήγορα. Το μειονέκτημα είναι από τη μια το κόστος, το οποίο μπορεί μακροπρόθεσμα να γίνει δυσβάσταχτο και από την άλλη το γεγονός ότι μόλις σταματήσει η καμπάνια, η μείωση στο traffic της ιστοσελίδας θα είναι απότομη και τεράστια αφού θα έχει χάσει την κύρια πηγή τροφοδότησης της.

Προώθηση ιστοσελίδων στη Google

Η προώθηση ιστοσελίδων στη Google γίνεται με το περίφημο SEO, δηλαδή με την Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης. Στην ουσία είναι μία σειρά από βελτιώσεις που γίνονται ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις της Google. Όσο πιο ψηλά εμφανίζεται μία ιστοσελίδα, τόσο μεγαλύτερη η επισκεψιμότητα της.

Πρόκειται για μία πολύ πολύπλοκη διαδικασία η οποία γίνεται από ειδικούς. Οι ειδικοί αυτοί μελετούν εξονυχιστικά μία ιστοσελίδα και καταγράφουν όλες τις αδυναμίες της προκειμένου να δημιουργήσουν μία λίστα με όλες τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα όσο και πέρα από αυτήν. Το SEO απαιτεί μία αρκετά σημαντική επένδυση χρημάτων, αλλά μιλάμε για μία επένδυση η οποία αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη.

Το μεγάλο όφελος του SEO είναι το γεγονός ότι φροντίζει ώστε να βγαίνει η ιστοσελίδα ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα και όχι στις διαφημίσεις. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι δεν εμπιστεύονται τις διαφημίσεις, οπότε είναι πολύ πιο πιθανό ένας επισκέπτης να κάνει κλικ σε ένα οργανικό αποτέλεσμα απ’ ότι σε μία διαφήμιση. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα κριτήρια κατάταξης δεν αλλάζουν εύκολα, τα οφέλη του SEO είναι μόνιμα και όχι προσωρινά, όπως αυτά του Adwords. Το μειονέκτημα είναι ότι η όλη διαδικασία χρειάζεται κάποιο χρόνο και τα αποτελέσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο άμεσα όσο του Adwords.

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το SEO είναι μία μακροπρόθεσμη λύση ενώ το Adwords είναι μία καλή λύση για μία καινούργια ιστοσελίδα που χρειάζεται να την μάθει πολύ γρήγορα ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται.

Spread the love
Πως η Google βαθμολογεί και δίνει κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησεις

Κάθε κάτοχος ενός website στο ψηφιακό κόσμο επιδιώκει να αυξήσει τους πελάτες-δυνητικούς αγοραστές του και παράλληλα να διακριθεί από άλλα ανταγωνιστικά sites. Ο διπλός αυτός στόχος υλοποιείται επιτυχώς εάν καταφέρει να αναρριχηθεί στην πρώτη σελίδα με προώθηση SEO των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Εάν και εσύ αναρωτιέσαι πώς μπορεί να οδηγηθεί η ιστοσελίδα σου στην κορυφή  βρίσκεσαι στο σωστό μέρος: θα μάθεις πώς λειτουργεί μία από τις μηχανές αναζήτησης, η Google, πώς γίνεται η βαθμολόγηση των sites και πώς τα κατατάσσει στις πρώτες της θέσεις.

Μηχανές αναζήτησης: Τι γνωρίζεις γι αυτές;

Ακόμη και ένα άτομο που δεν ασχολείται αρκετά με το διαδίκτυο είναι εύκολο να καταλάβει πως όταν μιλάμε για «μηχανές αναζήτησης» εννοούμε τις εφαρμογές που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε ψηφιακά αρχεία και κείμενα. Πριν τον Σεπτέμβριο του 1990 κανένας δεν γνώριζε τις μηχανές αναζήτησης.

Η ‘Veronica’ ήταν η πρώτη μηχανή αναζήτησης που δημιούργησαν φοιτητές του πανεπιστημίου της Nevada το 1992 και ένα χρόνο αργότερα δημιουργήθηκε το Jughead. Ακολούθησε το ‘Excite’ το 1995 και οι μηχανές αναζήτησης ‘Altavista’ και ‘Lykos’ το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, δημιουργήθηκε η Google από τους Larry Page και Sergey Brin  και είναι η μηχανή αναζήτησης. Σήμερα υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως είναι το Bing, η Yahoo κ.α. αλλά η Google παραμένει η μεγαλύτερη και δυνατότερη εφαρμογή.

Ποια βήματα ακολουθεί η Google για την κατάταξη των ιστότοπων

Η Google για να τοποθετήσει τα sites στην λίστα των αποτελεσμάτων της, ακολουθεί τρία βήματα. Το πρώτο από αυτά είναι να αναζητήσει σε όλο το web τις σελίδες που υπάρχουν με τα προγράμματα ‘spiders’. Αυτά ‘βλέπουν’ όλες τις πληροφορίες κάθε ιστοσελίδας. Κάποια sites είναι γνωστά για την μηχανή αναζήτησης γιατί τα είχε ήδη ανιχνεύσει. Άλλα τα ανακαλύπτει καθώς ακολουθεί ένα σύνδεσμο από ένα γνωστό website σε ένα νέο.

Επίσης, άλλοι ιστότοποι βρίσκονται μέσω ενός sitemap, μίας λίστας δηλαδή με sites προκειμένου να ανιχνεύσει η μηχανή αναζήτησης. Όταν η Google τελειώσει το ‘crawling’, την ανίχνευση δηλαδή, θα είναι σε θέση να γνωρίζει πλήρως όλες τις πληροφορίες του κάθε ιστότοπου, όπως είναι ο τίτλος του, το περιεχόμενο του, ποιος χρήστης ενδιαφέρεται να το αναζητήσει κλπ.

Επόμενο βήμα της Google μετά την ανίχνευση είναι η ευρετηρίαση (indexing). Σε αυτό το στάδιο, η μηχανή αναζήτησης επεξεργάζεται τις πληροφορίες κάθε ανιχνεύσιμης ιστοσελίδας ώστε να συγκεντρώσει μία μεγάλη λίστα λέξεων-κλειδιών. Σε ένα χρόνο, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί περισσότερες από δύο τρισεκατομμύρια αναζητήσεις.

Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν, θα οργανωθούν κατάλληλα ώστε κάθε φορά που κάποιος χρήστης θέτει ένα ερώτημα να μπορεί να δει πολύ σύντομα τις απαντήσεις. Το κάθε website βαθμολογείται από την Google για την χρησιμότητά του στον χρήστη του web και για την αξιοπιστία του.

Έπειτα, με την χρήστη ενός αλγόριθμου που περιέχει περισσότερους από 200 παράγοντες, τοποθετεί τα βαθμολογημένα sites σε μία σελίδα αποτελεσμάτων. Εάν το δικό σου site βρεθεί στις πρώτες σελίδες της Google για ένα συγκεκριμένο ερώτημα σημαίνει πως είναι το πιο έγκυρο και σχετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την μηχανή αναζήτησης. Ο τρόπος που κατατάξει η Google τα sites δεν είναι ο ίδιος. Αλλάζει σε καθημερινή βάση ανάλογα με τους αλγόριθμους που αυτή χρησιμοποιεί.

Οι παράγοντες που ορίζουν την κατάταξη των sites στην Google

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που ευθύνονται για την ταξινόμηση των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της Google είναι:

  • Η ποιότητα και το μήκος του περιεχομένου: Τα άρθρα ενός site πρέπει να είναι ελκυστικά για τον αναγνώστη και να του προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες. Ο βέλτιστος αριθμός λέξεων για κάθε κείμενο διαφέρει ανά θεματολογία. Όμως παρατηρείται πως το μεγαλύτερο κείμενο έχει πιο υψηλές βαθμολογίες.
  • Backlinks: Ο μεγάλος αριθμός συνδέσμων αυξάνει τις πιθανότητες κατάταξης του site σε υψηλότερες θέσεις των αποτελεσμάτων.
  • Η φιλικότητα προς τις κινητές συσκευές, δεδομένου πως έχουν αυξηθεί πολύ οι επισκέπτες των ιστότοπων από αυτές.
  • Η ταχύτητα του site και η
  • Δύναμη του domain name του.

Πότε ένα site δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google

Υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί λόγοι που καθιστούν αδύνατη την εμφάνιση μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτηση. Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

  • Δεν έχει προλάβει η Google να την ανιχνεύσει: Ένα νέο site στο web είναι αόρατο στην μηχανή αναζήτησης και θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν καταφέρει εκείνη να το προσέξει. Αν δεν υπάρχουν και σύνδεσμοι από άλλα websites που οδηγούν προς αυτό, τότε είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί περισσότερο χρόνος.
  • Είναι κακώς σχεδιασμένη και με λανθασμένη δομή που δεν επιτρέπει στην Google να την ‘διαβάσει’: Αν συμβαίνει αυτό στο δικό σου site, προχώρησε σε τεχνικές SEO βελτιστοποίησης του.
  • Δεν διαφέρει από άλλες ανταγωνιστικές ιστοσελίδες: Για να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα ένας ιστότοπος είναι αναγκαίο ο επισκέπτης του να βρίσκει αυτό που αναζητά και να το προτιμά περισσότερο από άλλους που προσφέρουν κάτι παρόμοιο.
  • Έχει προβεί σε μία παράβαση και έχει τιμωρηθεί από την Google.

Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε το κείμενο να σε βοήθησε να καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί η Google και να προβείς σε όποιες αλλαγές χρειάζονται προκειμένου να δεις και το δικό σου ιστότοπο στα πρώτα της αποτελέσματα και να αυξηθούν οι επισκέπτες του.

Spread the love
Τι θα πρέπει να γνωρίζω για τους κλέφτες για να θωρακίσω το κατάστημα μου;

Ένα κλειστό κατάστημα είναι ένας ιδανικός στόχος για πολλούς κλέφτες. Τα καταστήματα έχουν συνήθως κάποια μετρητά μέσα στα ταμεία τους όταν είναι κλειστά για να γίνουν εύκολα οι πρώτες συναλλαγές της επόμενης ημέρας ενώ ακόμη και αν τα ταμεία τους είναι άδεια, οι κλέφτες μπορούν πάντα να κλέψουν κάποια από τα εμπορεύματα και να τα μεταπουλήσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης σκέφτεται συνέχεια την ασφάλεια της και φοβάται μήπως μια μέρα πέσει θύμα κλοπής.

Υπάρχουν πολλά μέτρα ασφαλείας που μπορεί να επιλέξει κάποιος. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ρολά ασφαλείας για αποφυγή διάρρηξης και κάποιον συναγερμό. Πόση προστασία παρέχουν αυτά τα μέτρα όμως και είναι κατάλληλα για κάθε επιχείρηση; Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα αλλά και για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε καλύτερα την ασφάλεια της επιχείρησης σας, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα για τους κλέφτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι ερασιτέχνες

Μπορεί ακούγοντας τον όρο διαρρήκτης να σκεφτόμαστε κάποιον από τους χαρακτήρες που βλέπουμε σε ταινίες του Χόλιγουντ όπως η «Συμμορία των 11», αλλά η πραγματικότητα απέχει για άλλη μια φορά πολύ από το σινεμά. Οι πραγματικοί διαρρήκτες τις περισσότερες φορές δεν κάνουν κάποιο λεπτομερές σχέδιο το οποίο εκτελούν με ακρίβεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχεδόν το 90% των κλεφτών είναι οι λεγόμενοι ερασιτέχνες, δηλαδή απελπισμένοι άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα χρήματα και μάλιστα μετρητά. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν τους στόχους τους ευκαιριακά, με βάση το πόσο εύκολο είναι να «μπουκάρουν» διά της βίας, δηλαδή σπάζοντας κάποια πόρτα, παράθυρο ή βιτρίνα.

Οι περισσότεροι μπορούν να παραβιάσουν απλές πόρτες και κλειδαριές

Κάτι που μπορεί να μη γνωρίζετε, είναι το γεγονός ότι ακόμη κι ένα απλό «κλεφτρόνι» μπορεί να παραβιάσει σχετικά εύκολα μία κλειδαριά ή ένα λουκέτο. Αν μία πόρτα δεν είναι καλά κλειστή και κλειδωμένη, αρκεί μία ταυτότητα για να ανοίξει! Επιπλέον, δυστυχώς, στην «αγορά» κυκλοφορούν πολλά αντικλείδια και πασπαρτού για τις πιο δημοφιλείς και φτηνές κλειδαριές ασφαλείας, οπότε ένας κλέφτης που έχει πρόσβαση σε αυτά, μπορεί να μπει στον χώρο σας σαν κύριος. Τα ρολά ασφαλείας είναι ένα φυσικό εμπόδιο που κρατά τον κλέφτη μακριά από τις διόδους του χώρου σας και κατά κανόνα είναι δύσκολο να παραβιαστούν καθώς είναι πολύ ανθεκτικά.

Πολύ λίγοι έχουν ειδικά εργαλεία και γνώσεις

Οι συναγερμοί και τα ρολά ασφαλείας είναι δύσκολο να απενεργοποιηθούν και να  παραβιαστούν αντίστοιχα και αυτό συμβαίνει γιατί απαιτούν ειδικές γνώσεις κι εργαλεία για να μπορεί κανείς να κάνει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι κλέφτες, ακόμη και όσοι δεν είναι ευκαιριακοί κακοποιοί αλλά κλέβουν «κατ’ επάγγελμα», δεν έχουν τίποτα από αυτά τα δύο. Μπορεί να μπορούν να παραβιάσουν μία απλή κλειδαριά, αλλά δεν μπορούν να αφοπλίσουν έναν συναγερμό ή να παραβιάσουν ρολά ασφαλείας εξοπλισμένα με ποιοτικές κλειδαριές. Εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχουν και κλέφτες που έχουν και τις γνώσεις και τα εργαλεία, αλλά δεν τα «χαραμίζουν» σε απλούς στόχους και προτιμούν καταστήματα που έτσι κι αλλιώς φυλάσσονται καλά λόγω του ακριβού περιεχομένου τους.

Δεν κινδυνεύετε μόνο από διαρρήκτες

Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες δεν είναι οι μόνοι που μπορεί να βάλουν στο μάτι το κατάστημα σας. Πολλά καταστήματα έχουν δεχτεί πλιάτσικο όταν έσπασαν οι βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια κάποιων επεισοδίων ή ταραχών. Όσο δυνατό και να είναι το τζάμι της βιτρίνας σας, δεν θα αντέξει μία βίαια πρόσκρουση με τούβλο ή κάποιο άλλο βαρύ αντικείμενο. Αν ανοίξει έτσι μία δίοδος σε κάποιο κατάστημα, είναι σίγουρο ότι οι ταραξίες θα μπουν μέσα ομαδικά και θα κλέψουν ό,τι μπορούν, ακόμη και αν μέσα στο κατάστημα υπάρχουν υπάλληλοι! Τα ρολά ασφαλείας κλειστού και διάτρητου τύπου μπορούν να προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία από τέτοιες επιθέσεις αφού μπορούν να αντέξουν χτυπήματα από βαριοπούλες ή ακόμη και βόμβες μολότοφ και τσεκούρια.

Spread the love
Γιατί οι διαρρήκτες επιλέγουν να μπουν από το μπαλκόνι και τι μέτρα ασφαλείας να πάρουμε

Δυστυχώς, κάθε μέρα ακούμε και για μια διάρρηξη σε κάποιο σπίτι στη γειτονιά ή την περιοχή που μένουμε. Το φαινόμενο εννοείται ότι γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι καθώς οι κλέφτες γνωρίζουν ότι πολλοί κάτοικοι των πόλεων φεύγουν για τα εξοχικά τους και λείπουν για πολλές μέρες από το σπίτι τους.

Κατά τη θερινή περίοδο αυξάνονται και τα περιστατικά εισόδου από διαρρήκτες σε έναν χώρο την ώρα που είναι μέσα οι ένοικοι του. Κυρίως γιατί πιστεύουν, λανθασμένα, ότι αυτοί θα λείπουν. Οι περισσότερες διαρρήξεις, είτε μιλάμε για διαμερίσματα είτε για μονοκατοικίες έχουν ένα κοινό σημείο: τη δίοδο που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι διαρρήκτες.

Με μία μικρή έρευνα, θα δείτε κι εσείς ότι οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από το μπαλκόνι και όχι από την εξώπορτα, γι’ αυτό άλλωστε πολλοί επενδύουν σε πτυσσόμενα κάγκελα για μπαλκόνια έτσι ώστε να εξασφαλισουν την προστασία του σπιτιού τους από πιθανές παραβιάσεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και τι μέτρα προστασίας μπορούμε να πάρουμε; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα μπαλκόνια;

Με μια πρώτη ματιά και σκέψη, τα μπαλκόνια δεν είναι κατάλληλα για διάρρηξη καθώς ο κλέφτης είναι εκτεθειμένος σε όλους. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Αν ένα μπαλκόνι δεν είναι καθόλου θωρακισμένο, η παραμονή του κλέφτη εκεί θα είναι πολύ σύντομη. Αρκεί μία πέτρα ή ένας λοστός για να σπάσουν ένα τζάμι μπαλκονόπορτας ή παράθυρου για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι πολύ γρήγορα και χωρίς να πρέπει να ξέρουν πώς να παραβιάσουν κλειδαριές. Ακόμη και αν ο κλέφτης δεν θέλει να σπάσει κάποια τζαμαρία, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα παραβιάζονται πολύ πιο εύκολα από τις πόρτες των διαμερισμάτων, ειδικά αν αυτές είναι ασφαλείας.

Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα μπαλκόνι ενώ για να αποκτήσει πρόσβαση στην εξώπορτα ενός διαμερίσματος θα πρέπει πρώτα να του ανοίξει κάποιος την πόρτα της πολυκατοικίας ή να την παραβιάσουν. Με απλά λόγια, η είσοδος από το μπαλκόνι είναι εύκολη και γρήγορη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια προστασία, πως όμως μπορεί να προστατεύσει κανείς το μπαλκόνι του;

Πώς να ασφαλίσετε το μπαλκόνι σας

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να θωρακίσετε το μπαλκόνι σας είναι να το κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερο επιθυμητό από τους κλέφτες. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να το εξοπλίσετε με υψηλής ποιότητας πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Τα κάγκελα αυτά στην ουσία δημιουργούν ένα τείχος προστασίας ανάμεσα στον κλέφτης και τις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ο υποψήφιος διαρρήκτης καταφέρει κάπως να σπάσει το τζάμι της μπαλκονόπορτας ή του παράθυρου σας, θα πρέπει κι έναν τρόπο να περάσει ή να αφαιρέσει τα κάγκελα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι κλέφτες καθώς χρειάζεται ειδικά εργαλεία αλλά και γνώσεις.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να μαζεύονται όταν δεν τα χρειάζεστε, οπότε δεν γίνονται μόνιμο χαρακτηριστικό του σπιτιού σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλοί δεν θέλουν τα παραδοσιακά «σταθερά» κάγκελα γιατί μπορεί να κάνουν το σπίτι να μοιάζει με φυλακή και αυτό να επηρεάσει την μεταπωλητική αξία του ή ακόμη και τις δυνατότητες ενοικίασης του.

Άλλα μέτρα προστασίας

Μερικά ακόμη μέτρα προστασίας σπιτιου μπορεί να είναι τα τζάμια υψηλής αντοχής τα οποία δεν σπάνε παρά μόνο μετά από πολλά χτυπήματα με βαριά εργαλεία. Μπορείτε επίσης να προμηθευθείτε ειδικές κλειδαριές που τοποθετούνται στο εσωτερικό των παραθύρων και των μπαλκονόπορτων και στην ουσία τις κάνουν σχεδόν απαραβίαστες. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε συναγερμό με «παγίδες» στα παράθυρα έτσι ώστε να ξεκινήσει να χτυπάει αν σπάσουν τα τζάμια ή ανοίξουν.

Τα παραπάνω μέτρα ασφαλείας είναι με αποτελεσματικά αλλά δεν είναι και τόσο αποτρεπτικά καθώς δεν είναι προφανή. Η παρουσία πτυσσόμενων κάγκελων αρκεί για να κάνει σχεδόν όλους τους διαρρήκτες να μην προσπαθήσουν καν μία διάρρηξη στον χώρο.

Spread the love
Είναι απαραίτητο να μάθω αγγλικά τώρα που είμαι αρχάριος;

Οι γλώσσες έχουν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ κυριαρχίας και πολιτιστικής δύναμης. Αυτές οι γλώσσες γεννιούνται από μια ισχυρή βάση, όπως συνέβη με τα αγγλικά. Τα αγγλικά προήλθαν από τα γαλλικά, τα γερμανικά και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Πολλοί γλωσσολόγοι αναρωτιόνται αν η απλότητα των αγγλικών είναι ο πρωταρχικός λόγος για την παγκόσμια κυριαρχία τους. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για αυτό, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: τα αγγλικά είναι μια παγκόσμια γλώσσα που χρησιμοποιείται ευρέως.

Για ποιους λόγους πρέπει να μάθετε αγγλικά;

Η αγγλική γλώσσα είναι  η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη δεύτερη γλώσσα στον κόσμο. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο για εκπαίδευση όσο και για επικοινωνία. Οι περισσότεροι άνθρωποι σπουδάζουν στο εξωτερικό και πρέπει να μιλούν αγγλικά για να επικοινωνήσουν με τη χώρα που τους φιλοξενεί. Πολλές χώρες έχουν κάνει τα αγγλικά επίσημη γλώσσα. Χωρίς να γνωρίζουν αγγλικά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να εξελιχθούν εύκολα. Οι παρακάτω είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για όλους να μάθουν τη γλώσσα ακόμη και για αυτούς που είναι αρχάριοι.

Τα αγγλικά έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια η γλώσσα των επιχειρήσεων και του εμπορίου, καθώς και ένα κοινό μέσο επικοινωνίας. Τα αγγλικά είναι επίσης η γλώσσα της διπλωματίας και της διαχείρισης συγκρούσεων. Κατά συνέπεια, η γνώση της γλώσσας είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη καριέρα. Επιπλέον είτε θέλετε να ταξιδέψετε στον κόσμο είτε θέλετε να μείνετε σε μία άλλη χώρα, η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για αρχάριους είναι η τέλεια επιλογή.

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος εκμάθησης αγγλικών για τους αρχάριους;

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη κάθε άτομο να μάθει αγγλικά και να βρει και τον κατάλληλο τρόπο να κάνει το ταξίδι της εκμάθησης όσο πιο εύκολο και δημιουργικό γίνεται. Tα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών για αρχάριους είναι η μόνη επιλογή γιατί μέσω αυτού του τρόπου διδασκαλίας ο αρχάριος μαθητής θα νιώσει άνετα και θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί μαθητές ντρέπονται για τις επιδόσεις τους στην τάξη. Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν άνθρωπο να ξεκινήσει να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα ή ότι τον κάνει χαρούμενο και ισορροπημένο άνθρωπο και βοηθάει στην εξέλιξή του.

Οι αρχάριοι ενήλικες μαθητές χρειάζονται μία σωστή καθοδήγηση από έμπειρο καθηγητή αγγλικών ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο να μάθουν να μιλούν και να γράφουν άπταιστα απλά χρειάζεται συστηματικότητα, επιμονή και θέληση για γνώση. Γνωρίζοντας μία ξένη γλώσσα ανοίγονται άλλοι ορίζοντες που ποτέ δεν ξέρετε εκ των προτέρων που θα σας οδηγήσουν. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα και κατάφεραν να καταξιωθούν επαγγελματικά σε μία άλλη χώρα. Σίγουρα η ξένη γλώσσα ήταν καθοριστικής σημασίας.

Τα πλεονεκτήματα των ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικής γλώσσας για αρχάριους είναι πολλά:

1.       Γρηγορότερα και άμεσα αποτελέσματα

2.       Διαφορετικός τρόπος προσέγγισης και μετάδοσης των γνώσεων

3.       Προσαρμογή του μαθήματος στις μαθησιακές ικανότητες του μαθητή

Με τα αγγλικά να είναι διαβατήριο για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική ανέλιξη και επιτυχία κι επειδή είναι δεδομένο ότι  δεν θέλετε να χάσετε άλλο χρόνο και χρήμα η επιλογή σας για  ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σίγουρα δεν πρέπει να γίνει βιαστικά. Η σωστή επιλογή καθηγητή θα σας δώσει το κίνητρο και τη θέληση για μάθηση χωρίς να νιώσετε καταναγκασμό και πίεση. Είναι σίγουρο όμως ότι κάθε αρχάριος πρέπει να μάθει αγγλικά και να προσπαθήσει να ξεπεράσει και να ξεχάσει τις κακές εμπειρίες εκμάθησης που ενδεχομένως να είχε στα σχολικά χρόνια.

Spread the love
Γιατί εξαπλώνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλο τον κόσμο

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει περίπου μία δεκαετία ζωής και μπορούμε να πούμε ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο. Κάθε μέρα βλέπουμε χιλιάδες νέους χρήστες του, τόσο ανθρώπους της καθημερινότητας μας όσο και αστέρες του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του μόντελινγκ. Εννοείται ότι είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται τι γίνεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει τόσο πολύ έδαφος; Ποιος είναι ο λόγος που γίνεται σιγά – σιγά το ίδιο και ίσως και περισσότερο δημοφιλές όσο το κανονικό τσιγάρο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μία λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε στα χέρια μας κάποιες έρευνες που να δείχνουν τις μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου – η οποία αναφέρεται και ως «άτμισμα» – αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το μόνο που έχει κοινό το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό, είναι το ένα συνθετικό του ονόματος. Με απλά λόγια, με το κανονικό κάπνισμα ο καπνιστή εισπνέει καπνό από το κάψιμο φύλλων καπνού ο οποίος είναι γεμάτος από επιβλαβείς ουσίες ενώ ο ατμιστής εισπνέει ατμό που δεν έχει καμία σχέση με το φυτό του καπνού και τα φύλλα του. Αυτό σημαίνει ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν περιέχει τις πολύ επιβλαβείς ουσίες του καπνού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το άτμισμα είναι μία λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική μορφή καπνίσματος.

Μία πλήρως προσαρμόσιμη εμπειρία

Αν επισκεφτεί κανείς ένα κατάστημα ή site που πουλάει προϊόντα και είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα δει αμέσως ότι υπάρχει μία τεράστια ποικιλία έτοιμων υγρών για να επιλέξει. Το κάθε υγρό έχει τη δική του γεύση και φυσικά τη δική του περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Αυτό σημαίνει ότι με λίγο πειραματισμό και δοκιμές – πολλά καταστήματα επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν κάποια υγρά – ο ατμιστής μπορεί να φέρει την εμπειρία του ατμίσματος ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα του.

Επιπλέον, τα υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων υγρών αναπλήρωσης είναι διαθέσιμα ακόμη και σε φαρμακεία και η διαδικασία παρασκευής είναι πολύ εύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας, οπότε ο ατμιστής αν θέλει μπορεί αν δημιουργήσει μόνος του το απολύτως τέλειο υγρό για τα γούστα του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ατμιστές ξεκινούν με έτοιμα υγρά αλλά σύντομα ξεκινούν να φτιάχνουν τα δικά τους. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά άπειρες.

Οικονομικά οφέλη

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το άτμισμα είναι πολύ πιο οικονομικό από το κάπνισμα. Ένας μέσος ατμιστής θα χρειαστεί μία συσκευή την οποία και θα αγοράσει μία φορά. Από εκεί και μετά θα πρέπει να αγοράζει κάποια πολύ φθηνά αναλώσιμα και φυσικά τα υγρά αναπλήρωσης τα οποία και διαρκούν πολύ περισσότερο από ένα πακέτο τσιγάρα. Επιπλέον, με τη δημιουργία αυτοσχέδιων υγρών ο χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να εκμηδενίσει το κόστος των υγρών. Το κόστος των κανονικών τσιγάρων είναι πολύ υψηλή λόγω «αποτρεπτικών» φόρων και ανεβαίνει συνέχεια, οπότε το άτμισμα είναι μία πολύ πιο οικονομική συνήθεια, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Ευκολία χρήσης

Μπορεί κάποιες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου να φαίνονται πολύπλοκες και δύσκολες στη χρήση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι ατμιστές όντως δημιουργούν μόνοι τους τις προσωπικές συσκευές οι οποίες μπορεί και να φαίνονται ιδιαίτερα πολύπλοκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι ατμιστές πρέπει να κάνουν το ίδιο. Οι συσκευές που θα βρείτε στο εμπόριο είναι πολύ απλές στη χρήση κι έχουν σχεδιαστεί για να είναι μία «όλα σε ένα» λύση. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις φορτίζετε και να «κουμπώνετε» ένα καινούργιο φιαλίδιο με υγρό όταν τελειώσει αυτό που ήδη έχετε μέσα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κερδίσει τόσο πολύ έδαφος και πλέον «κοιτάει στα ίσια» το παραδοσιακό τσιγάρο. Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι πρέπει να το ξεκινήσετε! Αν δεν είστε ήδη καπνιστής, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσετε το άτμισμα.

Spread the love
Παιδικό δωμάτιο: 4 φανταστικά και οικονομικά tips για να το ανανεώσεις

Για τους περισσότερους γονείς το παιδικό δωμάτιο αποτελεί σίγουρα μία όμορφη και διαχρονική πρόκληση καθώς θέλουμε το παιδί μας, περνώντας από όλα τα ηλικιακά στάδια ανάπτυξης, να βρίσκεται σε ένα χώρο ήρεμο, όμορφο και λειτουργικό. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο και παρακάτω θα δείτε 4 φανταστικά και οικονομικά tips για να το ανανεώσετε:

1. Βάψιμο δωματίου

Το  βάψιμο του παιδικού δωματίου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να δώσετε στους μικρούς σας ήρωες μια αίσθηση ιδιοκτησίας πάνω στο χώρο. Μπορείτε ακόμη να τους αφήσετε να αποφασίσουν για το χρώμα και το μοτίβο, αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι οι απόψεις του παιδιού σας είναι τελικές. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τα γούστα τους πριν τους επιτρέψετε να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Έτσι, θα μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλει το παιδί σας και θα περάσετε υπέροχα με την όλη διαδικασία.

Ενώ το παιδί σας είναι ακόμα μικρό, έχει ήδη καθορίσει τις δικές του προτιμήσεις και έτσι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια χρώματα θα του αρέσουν. Η επιλογή ενός χρώματος βαφής για το δωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά αν ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές, θα μπορέσετε να βάψετε όμορφα και οικονομικά  ολόκληρο το δωμάτιο και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν επιλέξετε ένα χρώμα βαφής, πρέπει να εξετάσετε τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το ίδιο χρώμα για το σπίτι τους καθώς μεγαλώνουν, αλλά τα διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε άτομο. Θα θέλετε να επιλέξετε χρώματα που θα απολαύσει το παιδί σας ως μικρό και θα μεγαλώσει μαζί του. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το είδος των δραστηριοτήτων που του αρέσει.

2. Επιλογή των κατάλληλων επίπλων

Όταν πρόκειται για την ανανέωση επίπλων για ένα παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου την ασφάλεια. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να λάβει μέρος στην ανανέωση, αφήστε το να σας βοηθήσει στις εργασίες ανακαίνισης. Συμμετέχοντάς τον στη διαδικασία, θα νιώσει περισσότερη δύναμη και θα μάθει πολύτιμες δεξιότητες. Επιπλέον, τα λάθη μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα στο χώρο. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδικό δωμάτιο έχει ασφαλή και ανθεκτικά έπιπλα.

Όσον αφορά την επιλογή επίπλων για το δωμάτιο του παιδιού σας, μπορείτε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό για αυτά επιλέγοντας πολύ λειτουργικά έπιπλα. Αναζητήστε κομμάτια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς, όπως μια μονάδα αποθήκευσης που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι.

3. Διακόσμηση

Όσον αφορά τη διακόσμηση η επένδυση σε δωμάτια σπιτιού και κυρίως του παιδικού δωματίου, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό θέμα και να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα για να τραβήξετε την προσοχή από τα διακοσμητικά κομμάτια. Το παιδί σας θα λατρέψει να παίζει με τα παιχνίδια του και να διακοσμεί το δωμάτιο στο αγαπημένο του χρώμα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι να επιλέξετε διαχρονικά διακοσμητικά για να αποφύγετε μια ξαφνική αλλαγή στο θέμα. Δοκιμάστε να επιλέξετε πολύχρωμα κομμάτια όπως μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα. Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε τα τέλεια χρώματα, μπορείτε να συμβιβαστείτε επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα για να έχετε μία πιο σίγουρη και οικονομική επιλογή.

4. Επιλογή των κατάλληλων χαλιών

Το χαλιά σε ένα παιδικό δωμάτιο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αφενός υπάρχουν για να ζεσταίνουν το χώρο αλλά και να προστατεύουν το παιδί όταν παίζει στο δωμάτιό του αφετέρου για να δώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα στην τελική διακόσμηση. Αν έχουμε επιλέξει έντονα χρώματα και θέματα διακόσμησης στους τοίχους επιλέγουμε χαλιά μονόχρωμα ενώ αν έχουμε επιλέξει απαλά και ήρεμα χρώματα στους τοίχους χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά επιλέγουμε χαλιά με σχέδια σύμφωνα με το τι αρέσει και στο παιδί μας ή αν είναι πολύ μικρό προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα διαχρονικό παιδικό χαλάκι.

Spread the love
Πως να τοποθετήσω τα πτυσσόμενα κάγκελα μόνος μου;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι η λύση που επιλέγουν όλο και περισσότεροι για την προστασία του σπιτιού τους από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Ο λόγος που επιλέγεται η συγκεκριμένη λύση για την ασφάλεια είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το σπίτι σας το οποίο όμως δεν είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω κάγκελα μπορούν να ανοίγουν και να κρύβονται σε μεγάλο βαθμό όταν δεν τα χρειάζεστε, οπότε και δεν επηρεάζεται η χρήση των διόδων του σπιτιού σας αλλά και η αισθητική του, δηλαδή το σπίτι σας δεν θα μοιάζει με φυλακή ή με παρόμοιο κτίριο.

Εννοείται ότι τα κάγκελα μπορούν και πρέπει να τα τοποθετούν ειδικοί, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να τα τοποθετήσουν μόνοι τους. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην βάλετε σε κίνδυνο τελικά την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Πριν ξεκινήσουμε, να τονίσουμε ότι η όλη διαδικασία απαιτεί πάρα πολλή μεγάλη προσοχή και ακρίβεια καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εσάς και την οικογένεια σας αλλά και να σας κοστίσει πολλά χρήματα. Μην το δοκιμάσετε αν δεν είστε ιδιαίτερα έμπειρος μάστορας.

Πάρτε τα μέτρα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να πάρετε τα μέτρα των διόδων στις οποίες θα τοποθετήσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα σας. Εννοείται ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν και κλείνουν τα κάγκελα σας. Καλό θα ήταν η μέτρηση λοιπόν να γίνει από κάποιον ειδικό ο οποίος θα αναλάβει και να «σχεδιάσει» τα κάγκελα σας. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει έτσι κι αλλιώς η επιχείρηση που θα σας πουλήσει τα κάγκελα προκειμένου να ξέρει πόσο θα κοστίσει το τελικό προϊόν αφού οι διαστάσεις του αποτελούν τον κύριο παράγοντα καθορισμού του κόστους.

Ζητήστε οδηγίες

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν είναι είδη σαν αυτά που θα βρείτε στο ΙΚΕΑ και άλλα παρόμοια καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν στάνταρ οδηγίες για την τοποθέτηση τους, οπότε αυτές προκύπτουν ανά περίπτωση. Αν λοιπόν θέλετε να τοποθετήσετε μόνοι σας τα ρολά σας, ζητήστε από την επιχείρηση που θα τα κατασκευάσει να σας δώσει και σχετικές οδηγίες – κατά προτίμηση γραπτές – για την τοποθέτηση τους. Μην δοκιμάσετε να το κάνετε μόνοι σας, στα τυφλά.

Προσοχή στην επιλογή κλειδαριάς

Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι στην ουσία σαν πόρτες, οπότε πρέπει να έχουν και μία καλή κλειδαριά, η οποία και θα πρέπει να είναι μέσα από το σπίτι ή σε σημείο που δεν θα είναι εύκολα ή και καθόλου προσβάσιμο στους κλέφτες. Θα πρέπει να επιλέξετε μία πολύ καλής τεχνολογίας κλειδαριά και φυσικά να πάρετε και τις ανάλογες οδηγίες για την τοποθέτηση της. Είναι πολύ πιθανό να παρέχονται αυτές από τον κατασκευαστή. Αν πρέπει να γίνουν κάποιες μετατροπές στα κάγκελα για να γίνουν συμβατά με την κλειδαριά, αυτές θα πρέπει να γίνουν από το κατάστημα που θα σας τα πουλήσει.

Τι να προσέξετε κατά την τοποθέτηση

Εννοείται ότι όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όπως είπαμε και πριν, τα λάθη στην τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας μπορεί να έχουν σημαντικές απώλειες. Προσέξτε αυτά τα λάθη:

Έλλειψη εξοπλισμού: Η τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων απαιτεί ειδικά εργαλεία όπως ισχυρά τρυπάνια. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε πριν να αναλάβετε την τοποθέτηση τους.

Μη τήρηση της σειράς: Να ακολουθείτε απολύτως πιστά την σειρά εργασιών που θα σας δώσει ο κατασκευαστής. Οποιαδήποτε παρέκκλιση, ακόμη και μικρή, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Κακές μετρήσεις: Σε καμία περίπτωση μην κάνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι ειδικοί.

Υπερεκτίμηση δυνάμεων: Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι που νομίζατε ότι μπορείτε. Αν οι οδηγίες του κατασκευαστή σας φαίνονται δύσκολες και χρονοβόρες, ζητήστε να αναλάβει ο ίδιος την τοποθέτηση. Οι επιχειρήσεις κάγκελων έχουν ειδικά συνεργεία ή εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες.

Spread the love
as-kanoume-tin-ypervasi

Αν και θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, θα προσπαθήσουμε να μην είμαστε υπερβατικοί στην ημερομηνία που θα ανεβάσουμε την νέα μας ιστοσελίδα. Να είσαι σίγουρ@ ότι κάνουμε τα πάντα για να μην καθυστερήσουμε και να είμαστε κοντά σου το συντομότερο δυνατόν. Έως τότε, απόλαυσε το παρακάτω βίντεο.

Spread the love