ΕΟΦ: Ανακαλούνται 74 καλλυντικά – Όλη η λίστα

Την απόφαση να ανακληθούν προληπτικά 74 προϊόντα καλλυντικής περιποίησης πήρε ο ΕΟΦ. Τα καλλυντικά αυτά ανακαλούνται υποχρεωτικά λόγω μη ενδεδειγμένης ποιότητας και με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ανάμεσα στα καλλυντικά που ανακαλούνται από τον ΕΟΦ είναι κρέμα για μωρά, αντιηλιακά, μάσκες προσώπου, κραγιόν, βερνίκια, σφουγγάρια με σαπούνι, μαλακτικά και λοσιόν.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του, τα προϊόντα αυτά ανακαλούνται γιατί «δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό των Καλλυντικών» και μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Η απόφαση «αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην ελληνική αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν«, αναφέρει η απόφαση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Δείτε εδώ όλη τη λίστα με τα καλλυντικά που ανακαλούνται

eof_anaklysikallyntikon1

Πηγή: newsit.gr

This entry was posted in BREAKING NEWS, Slide show, Uncategorized, ΑΡΧΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *