Το Παρίσι φλέγεται και εκείνη χορεύει ανάμεσα στις φωτιές! – VIDEO

Ίσως την έχετε δεί. Είναι η κοπέλα που χορεύει ατάραχη στο Παρίσι ενώ από πίσω της γίνεται ο απόλυτος χαμός.

Η Νάντια Βαντόρι-Γκοτιέ δεν ξεκίνησε τυχαία αυτή την περιπέτεια στους δρόμους του Παρισιού. Εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ που λέγεται «ένα λεπτό χορού την ημέρα». Η Νάντια επιλέγει κάθε φορά ένα διαφορετικό σημείο του Παρισιού και χορεύει σε αυτό επί ένα λεπτό. Βιντεοσκοπεί το χορό και τον ανεβάζει στο ίντερνετ.

Αφορμή για την πρώτη της περφόρμανς ήταν η σφαγή στο Charlie Hebdo, που της έδωσε το έναυσμα ώστε να προσδώσει μια διαφορετική διάσταση στην αγαπημένη της πόλη, δημιουργώντας ένα διαρκές δρώμενο, το οποίο τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει.

Ούτε καν τα «κίτρινα γιλέκα» που περνούν δίπλα της, συχνά μιμούμενοι τις κινήσεις της, ή απλώς άναυδοι από το θάρρος της. Ούτε οι φωτιές που καίνε απειλητικά στο βάθος, ούτε καν το παραπέτασμα καπνών και δακρυγόνων που την αναγκάζει κάποια στιγμή να καλύψει το πρόσωπό της.

Όπως μάς λέει η ίδια η Νάντια, το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε την περασμένη Κυριακή, στις 4:36 το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Καπισίν, στον 9ο τομέα του Παρισιού, την ώρα που «οι διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων εναντίον των φορολογικών αδικιών και των δύσκολων συνθηκών ζωής οδηγούν σε ξέσπασμα της βίας και συγκρούσεις με την αστυνομία».

Η Νάντια Βαντόρι-Γκοτιέ ανεβάζει τα βιντεάκια της στο Vimeo και το μότο της είναι «δανεισμένο» από τον Νίτσε: «Μία ημέρα χωρίς χορό είναι μία ημέρα χαμένη, ή όπως είπε κάποτε ο Νίτσε: Χαμένη θα είναι η ημέρα που ένα μέρος της δεν θα το περάσουμε χορεύοντας (Τάδε έφη Ζαρατούστρα)».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

pentapostagma.gr

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *