Θανάσης Μπούρας: Νέο Οργανόγραμμα ΕΦΚΑ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου

Θέμα:  Νέο Οργανόγραμμα ΕΦΚΑ

 

            Περιήλθε σε γνώση μου το νέο Οργανόγραμμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Με βάση αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής χωρίζεται σε δύο Διευθύνσεις, τη Α’ Δυτικής Αττικής  με έδρα το Δήμο Ελευσίνας και τη Β’ Δυτικής Αττικής με έδρα το Δήμο Φυλής.

Ομολογώ ότι εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκα ότι ένας τόσο σημαντικό Δήμος όπως ο Δήμος Ασπροπύργου εντάσσεται στη Β’ Διεύθυνση στα Άνω Λιόσια. Πράγμα το οποίο είναι αδόκιμο καθώς ο Ασπρόπυργος δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με το Δήμο Φυλής.

Ο Δήμος Ασπροπύργου είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό δήμος σε όλη τη Δυτική Αττική. Επιπλέον φιλοξενεί το 40% της βαριάς εθνικής βιομηχανίας (διυλιστήρια, χαλυβουργίες, χημικές βιομηχανίες κ.λ.π.).

Ας μην ξεχνάτε το γεγονός ότι στην περιοχή κατοικούν άνθρωποι που η οικονομική κρίση τους έχει πλήξει περισσότερο σε πολλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν χάσει εισοδήματα, δεν έχουν πόρους και δυσκολεύονται να μετακινηθούν, καθώς δεν διαθέτουν ίδια μέσα μεταφοράς, είναι ηλικιωμένοι και όπως προανέφερα δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση με τα Άνω Λιόσια.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το παραπάνω θέμα, επικοινώνησα τόσο με τη Διοίκηση όσο και με στελέχη του ΕΦΚΑ, οι οποίοι και μου επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για την ένταξη του Ασπροπύργου στη Β’ Διεύθυνση Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια.

Με αφορμή αυτό, έστειλα την από 28/12/2018 επιστολή προς το Διοικητή του ΕΦΚΑ εκφράζοντάς του την ανησυχία για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από αυτή την απόφαση. Στα ίδια πλαίσια και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου έστειλε τη με αρ. πρωτ. 33021/31-12-2018 επιστολή προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας ότι θα ήταν προτιμότερο να δημιουργηθεί Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στον Ασπρόπυργο. (Επισυνάπτονται)

           

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

 

Με βάση το γεγονός ότι η απόφαση για το νέο Οργανόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο σας για περαιτέρω διορθώσεις, προτίθεστε να δημιουργήσετε Διεύθυνση Γ’ Δυτικής Αττικής με έδρα τον Ασπρόπυργο;

Εάν δεν είναι αυτό εφικτό, προτίθεστε τουλάχιστον να εντάξετε τον Ασπρόπυργο με δικό του Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στη Διεύθυνση Α’ Δυτικής Αττικής με έδρα την Ελευσίνα, όπως αντίστοιχα έχετε πράξει με τα Μέγαρα;

ΕΦΚΑ

Δημος Ασπροπύργου

 

Αθήνα, 10-01-2019

Ο ερωτών  Βουλευτής,

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Ν.Δ. Περιφέρεια Αττικής
Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης​​​

 

This entry was posted in BREAKING NEWS, ΑΡΧΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *