Επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη – Χιόνια, ισχυροί άνεμοι, πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη (13/02/19) με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

Α. Την Τετάρτη στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και πό το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Β. Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα).

Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειανατολικοί άνεμοι (8-9 μποφόρ), που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φθάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (15/02/19).

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθών Κελσίου) που ια γίνει αισθητή από τα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης και τςι πρινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται για την Παρασκευή (15/02/19), όμως από το Σάββατο (16/02/19) νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην ανατολική Ελλάδα.
 

This entry was posted in BREAKING NEWS, Slide show, Uncategorized, ΑΡΧΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *