Κακουργηματική δίωξη σε 17 άτομα για παράνομες αποφυλακίσεις

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου

Ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των αποφυλακίσεων κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά . Η δίωξη στρέφεται κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με αφορμή την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαπιστώθηκε άλλη μία περίπτωση κρατουμένου, ο οποίος είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο.

Διώκονται ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρω, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι.

Πηγή

 euro2day.gr

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *