Τρόμος ξανά στο Λονδίνο – Βαν έπεσε σε πεζούς

l2_16

Νύχτα τρόμου ξανά στη Βρετανία, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τρομοκρατικά και άλλα, των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Λονδίνου, μικρό φορτηγό, με τρεις επιβάτες, έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πλήθος, κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και αρκετοί να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πιστούς, που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.Μέχρι στιγμής επισήμως δεν γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, στην πρώτη της αντίδραση για το περιστατικό, ανέφερε ότι η σκέψη της είναι με τα θύματα του «τρομερού αυτού περιστατικού».Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος.

Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Οκτώ τραυματίες στο νοσοκομείο 

Η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο, δήλωσε ότι 8 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό με το μικρό βαν κοντά στο τέμενος στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

sigmalive.com

This entry was posted in BREAKING NEWS, ΑΡΧΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *