Γιατί εξαπλώνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλο τον κόσμο

Γιατί εξαπλώνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλο τον κόσμο

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει περίπου μία δεκαετία ζωής και μπορούμε να πούμε ότι έχει κατακτήσει τον κόσμο. Κάθε μέρα βλέπουμε χιλιάδες νέους χρήστες του, τόσο ανθρώπους της καθημερινότητας μας όσο και αστέρες του κινηματογράφου, του τραγουδιού και του μόντελινγκ. Εννοείται ότι είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται τι γίνεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει τόσο πολύ έδαφος; Ποιος είναι ο λόγος που γίνεται σιγά – σιγά το ίδιο και ίσως και περισσότερο δημοφιλές όσο το κανονικό τσιγάρο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μία λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε στα χέρια μας κάποιες έρευνες που να δείχνουν τις μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου – η οποία αναφέρεται και ως «άτμισμα» – αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το μόνο που έχει κοινό το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό, είναι το ένα συνθετικό του ονόματος. Με απλά λόγια, με το κανονικό κάπνισμα ο καπνιστή εισπνέει καπνό από το κάψιμο φύλλων καπνού ο οποίος είναι γεμάτος από επιβλαβείς ουσίες ενώ ο ατμιστής εισπνέει ατμό που δεν έχει καμία σχέση με το φυτό του καπνού και τα φύλλα του. Αυτό σημαίνει ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν περιέχει τις πολύ επιβλαβείς ουσίες του καπνού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το άτμισμα είναι μία λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική μορφή καπνίσματος.

Μία πλήρως προσαρμόσιμη εμπειρία

Αν επισκεφτεί κανείς ένα κατάστημα ή site που πουλάει προϊόντα και είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα δει αμέσως ότι υπάρχει μία τεράστια ποικιλία έτοιμων υγρών για να επιλέξει. Το κάθε υγρό έχει τη δική του γεύση και φυσικά τη δική του περιεκτικότητα σε νικοτίνη. Αυτό σημαίνει ότι με λίγο πειραματισμό και δοκιμές – πολλά καταστήματα επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν κάποια υγρά – ο ατμιστής μπορεί να φέρει την εμπειρία του ατμίσματος ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα του.

Επιπλέον, τα υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων υγρών αναπλήρωσης είναι διαθέσιμα ακόμη και σε φαρμακεία και η διαδικασία παρασκευής είναι πολύ εύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας, οπότε ο ατμιστής αν θέλει μπορεί αν δημιουργήσει μόνος του το απολύτως τέλειο υγρό για τα γούστα του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι ατμιστές ξεκινούν με έτοιμα υγρά αλλά σύντομα ξεκινούν να φτιάχνουν τα δικά τους. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά άπειρες.

Οικονομικά οφέλη

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το άτμισμα είναι πολύ πιο οικονομικό από το κάπνισμα. Ένας μέσος ατμιστής θα χρειαστεί μία συσκευή την οποία και θα αγοράσει μία φορά. Από εκεί και μετά θα πρέπει να αγοράζει κάποια πολύ φθηνά αναλώσιμα και φυσικά τα υγρά αναπλήρωσης τα οποία και διαρκούν πολύ περισσότερο από ένα πακέτο τσιγάρα. Επιπλέον, με τη δημιουργία αυτοσχέδιων υγρών ο χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να εκμηδενίσει το κόστος των υγρών. Το κόστος των κανονικών τσιγάρων είναι πολύ υψηλή λόγω «αποτρεπτικών» φόρων και ανεβαίνει συνέχεια, οπότε το άτμισμα είναι μία πολύ πιο οικονομική συνήθεια, τόσο μακροπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα.

Ευκολία χρήσης

Μπορεί κάποιες συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου να φαίνονται πολύπλοκες και δύσκολες στη χρήση, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι ατμιστές όντως δημιουργούν μόνοι τους τις προσωπικές συσκευές οι οποίες μπορεί και να φαίνονται ιδιαίτερα πολύπλοκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλοι οι ατμιστές πρέπει να κάνουν το ίδιο. Οι συσκευές που θα βρείτε στο εμπόριο είναι πολύ απλές στη χρήση κι έχουν σχεδιαστεί για να είναι μία «όλα σε ένα» λύση. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις φορτίζετε και να «κουμπώνετε» ένα καινούργιο φιαλίδιο με υγρό όταν τελειώσει αυτό που ήδη έχετε μέσα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κερδίσει τόσο πολύ έδαφος και πλέον «κοιτάει στα ίσια» το παραδοσιακό τσιγάρο. Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι πρέπει να το ξεκινήσετε! Αν δεν είστε ήδη καπνιστής, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσετε το άτμισμα.

Spread the love

Related Posts