Παιδικό δωμάτιο: 4 φανταστικά και οικονομικά tips για να το ανανεώσεις

Παιδικό δωμάτιο: 4 φανταστικά και οικονομικά tips για να το ανανεώσεις

Για τους περισσότερους γονείς το παιδικό δωμάτιο αποτελεί σίγουρα μία όμορφη και διαχρονική πρόκληση καθώς θέλουμε το παιδί μας, περνώντας από όλα τα ηλικιακά στάδια ανάπτυξης, να βρίσκεται σε ένα χώρο ήρεμο, όμορφο και λειτουργικό. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο και παρακάτω θα δείτε 4 φανταστικά και οικονομικά tips για να το ανανεώσετε:

1. Βάψιμο δωματίου

Το  βάψιμο του παιδικού δωματίου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να δώσετε στους μικρούς σας ήρωες μια αίσθηση ιδιοκτησίας πάνω στο χώρο. Μπορείτε ακόμη να τους αφήσετε να αποφασίσουν για το χρώμα και το μοτίβο, αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι οι απόψεις του παιδιού σας είναι τελικές. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τα γούστα τους πριν τους επιτρέψετε να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Έτσι, θα μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλει το παιδί σας και θα περάσετε υπέροχα με την όλη διαδικασία.

Ενώ το παιδί σας είναι ακόμα μικρό, έχει ήδη καθορίσει τις δικές του προτιμήσεις και έτσι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια χρώματα θα του αρέσουν. Η επιλογή ενός χρώματος βαφής για το δωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά αν ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές, θα μπορέσετε να βάψετε όμορφα και οικονομικά  ολόκληρο το δωμάτιο και να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν επιλέξετε ένα χρώμα βαφής, πρέπει να εξετάσετε τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το ίδιο χρώμα για το σπίτι τους καθώς μεγαλώνουν, αλλά τα διαφορετικά χρώματα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε άτομο. Θα θέλετε να επιλέξετε χρώματα που θα απολαύσει το παιδί σας ως μικρό και θα μεγαλώσει μαζί του. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το είδος των δραστηριοτήτων που του αρέσει.

2. Επιλογή των κατάλληλων επίπλων

Όταν πρόκειται για την ανανέωση επίπλων για ένα παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου την ασφάλεια. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να λάβει μέρος στην ανανέωση, αφήστε το να σας βοηθήσει στις εργασίες ανακαίνισης. Συμμετέχοντάς τον στη διαδικασία, θα νιώσει περισσότερη δύναμη και θα μάθει πολύτιμες δεξιότητες. Επιπλέον, τα λάθη μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα στο χώρο. Επομένως, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδικό δωμάτιο έχει ασφαλή και ανθεκτικά έπιπλα.

Όσον αφορά την επιλογή επίπλων για το δωμάτιο του παιδιού σας, μπορείτε να το κάνετε πιο διασκεδαστικό για αυτά επιλέγοντας πολύ λειτουργικά έπιπλα. Αναζητήστε κομμάτια που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς, όπως μια μονάδα αποθήκευσης που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι.

3. Διακόσμηση

Όσον αφορά τη διακόσμηση η επένδυση σε δωμάτια σπιτιού και κυρίως του παιδικού δωματίου, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διασκεδαστικό θέμα και να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα για να τραβήξετε την προσοχή από τα διακοσμητικά κομμάτια. Το παιδί σας θα λατρέψει να παίζει με τα παιχνίδια του και να διακοσμεί το δωμάτιο στο αγαπημένο του χρώμα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι να επιλέξετε διαχρονικά διακοσμητικά για να αποφύγετε μια ξαφνική αλλαγή στο θέμα. Δοκιμάστε να επιλέξετε πολύχρωμα κομμάτια όπως μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα. Εάν δεν μπορείτε να επιλέξετε τα τέλεια χρώματα, μπορείτε να συμβιβαστείτε επιλέγοντας ουδέτερα χρώματα για να έχετε μία πιο σίγουρη και οικονομική επιλογή.

4. Επιλογή των κατάλληλων χαλιών

Το χαλιά σε ένα παιδικό δωμάτιο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αφενός υπάρχουν για να ζεσταίνουν το χώρο αλλά και να προστατεύουν το παιδί όταν παίζει στο δωμάτιό του αφετέρου για να δώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα στην τελική διακόσμηση. Αν έχουμε επιλέξει έντονα χρώματα και θέματα διακόσμησης στους τοίχους επιλέγουμε χαλιά μονόχρωμα ενώ αν έχουμε επιλέξει απαλά και ήρεμα χρώματα στους τοίχους χωρίς ιδιαίτερα διακοσμητικά επιλέγουμε χαλιά με σχέδια σύμφωνα με το τι αρέσει και στο παιδί μας ή αν είναι πολύ μικρό προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα διαχρονικό παιδικό χαλάκι.

Spread the love

Related Posts