Πως να τοποθετήσω τα πτυσσόμενα κάγκελα μόνος μου;

Πως να τοποθετήσω τα πτυσσόμενα κάγκελα μόνος μου;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι η λύση που επιλέγουν όλο και περισσότεροι για την προστασία του σπιτιού τους από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Ο λόγος που επιλέγεται η συγκεκριμένη λύση για την ασφάλεια είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το σπίτι σας το οποίο όμως δεν είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω κάγκελα μπορούν να ανοίγουν και να κρύβονται σε μεγάλο βαθμό όταν δεν τα χρειάζεστε, οπότε και δεν επηρεάζεται η χρήση των διόδων του σπιτιού σας αλλά και η αισθητική του, δηλαδή το σπίτι σας δεν θα μοιάζει με φυλακή ή με παρόμοιο κτίριο.

Εννοείται ότι τα κάγκελα μπορούν και πρέπει να τα τοποθετούν ειδικοί, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να τα τοποθετήσουν μόνοι τους. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην βάλετε σε κίνδυνο τελικά την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Πριν ξεκινήσουμε, να τονίσουμε ότι η όλη διαδικασία απαιτεί πάρα πολλή μεγάλη προσοχή και ακρίβεια καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο εσάς και την οικογένεια σας αλλά και να σας κοστίσει πολλά χρήματα. Μην το δοκιμάσετε αν δεν είστε ιδιαίτερα έμπειρος μάστορας.

Πάρτε τα μέτρα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να πάρετε τα μέτρα των διόδων στις οποίες θα τοποθετήσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα σας. Εννοείται ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν και κλείνουν τα κάγκελα σας. Καλό θα ήταν η μέτρηση λοιπόν να γίνει από κάποιον ειδικό ο οποίος θα αναλάβει και να «σχεδιάσει» τα κάγκελα σας. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει έτσι κι αλλιώς η επιχείρηση που θα σας πουλήσει τα κάγκελα προκειμένου να ξέρει πόσο θα κοστίσει το τελικό προϊόν αφού οι διαστάσεις του αποτελούν τον κύριο παράγοντα καθορισμού του κόστους.

Ζητήστε οδηγίες

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας δεν είναι είδη σαν αυτά που θα βρείτε στο ΙΚΕΑ και άλλα παρόμοια καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν στάνταρ οδηγίες για την τοποθέτηση τους, οπότε αυτές προκύπτουν ανά περίπτωση. Αν λοιπόν θέλετε να τοποθετήσετε μόνοι σας τα ρολά σας, ζητήστε από την επιχείρηση που θα τα κατασκευάσει να σας δώσει και σχετικές οδηγίες – κατά προτίμηση γραπτές – για την τοποθέτηση τους. Μην δοκιμάσετε να το κάνετε μόνοι σας, στα τυφλά.

Προσοχή στην επιλογή κλειδαριάς

Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι στην ουσία σαν πόρτες, οπότε πρέπει να έχουν και μία καλή κλειδαριά, η οποία και θα πρέπει να είναι μέσα από το σπίτι ή σε σημείο που δεν θα είναι εύκολα ή και καθόλου προσβάσιμο στους κλέφτες. Θα πρέπει να επιλέξετε μία πολύ καλής τεχνολογίας κλειδαριά και φυσικά να πάρετε και τις ανάλογες οδηγίες για την τοποθέτηση της. Είναι πολύ πιθανό να παρέχονται αυτές από τον κατασκευαστή. Αν πρέπει να γίνουν κάποιες μετατροπές στα κάγκελα για να γίνουν συμβατά με την κλειδαριά, αυτές θα πρέπει να γίνουν από το κατάστημα που θα σας τα πουλήσει.

Τι να προσέξετε κατά την τοποθέτηση

Εννοείται ότι όλοι κάνουμε λάθη, αλλά όπως είπαμε και πριν, τα λάθη στην τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας μπορεί να έχουν σημαντικές απώλειες. Προσέξτε αυτά τα λάθη:

Έλλειψη εξοπλισμού: Η τοποθέτηση πτυσσόμενων κάγκελων απαιτεί ειδικά εργαλεία όπως ισχυρά τρυπάνια. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε πριν να αναλάβετε την τοποθέτηση τους.

Μη τήρηση της σειράς: Να ακολουθείτε απολύτως πιστά την σειρά εργασιών που θα σας δώσει ο κατασκευαστής. Οποιαδήποτε παρέκκλιση, ακόμη και μικρή, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Κακές μετρήσεις: Σε καμία περίπτωση μην κάνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι ειδικοί.

Υπερεκτίμηση δυνάμεων: Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι που νομίζατε ότι μπορείτε. Αν οι οδηγίες του κατασκευαστή σας φαίνονται δύσκολες και χρονοβόρες, ζητήστε να αναλάβει ο ίδιος την τοποθέτηση. Οι επιχειρήσεις κάγκελων έχουν ειδικά συνεργεία ή εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες.

Spread the love

Related Posts